Discussion:
New installation cannot find console, ipl 150 don't work :(
(too old to reply)
demusss
2003-03-09 22:50:52 UTC
Permalink
I'm trying to install OS360 on hercules 2.17.1 on Win XP following
the instructions on http://www.conmicro.cx/hercos360/prelim.html and
I'm upto 5.2. At this point it says to use a telnet client to
connect to the system console. I've tried putty, PowerTerm & Vista
and they all display:

Hercules version 2.17.1 built at Feb 9 2003 21:10:21
running on xp (CYGWIN_NT-5.1 1.3.20(0.73/3/2))
Connection rejected, no available 3270 device

If I then create a 3270 display terminal using "attach 001F 3270"
and telnet in I get a connection. If I then "ipl 150" as per the
instructions I get the messages below, which I believe means no
console.

What am I doing wrong???

Thanks in advance, Anthony

ipl 150
HHCCP014I CPU0000: Addressing exception CODE=0005 ILC=6
PSW=00000005 C0000118 INST=D2FF4000FC7E MVC 0(256,4),3198(15)
GR00=00000000 GR01=00000000 GR02=00000000 GR03=00000000
GR04=00200000 GR05=00000000 GR06=00000000 GR07=00000000
GR08=00000100 GR09=00FFFFFF GR10=0000011E GR11=00000000
GR12=00000000 GR13=00000000 GR14=00000000 GR15=40000082
HHCCP014I CPU0000: Addressing exception CODE=0005 ILC=2
PSW=00000005 50000132 INST=0832 SSK 3,2
GR00=00000000 GR01=00000000 GR02=00200000 GR03=00000000
GR04=00000800 GR05=00000000 GR06=00000000 GR07=00000000
GR08=00000100 GR09=00FFFFFF GR10=0000013E GR11=00000000
GR12=00000000 GR13=00000000 GR14=00000000 GR15=40000082
HHCCP048I 0009:CCW=091FD388 0000001C=>C9C5C1F1 F0F0C940 E3C9D4C5
D940C9E2 IEA100
HHCCP075I 0009:Stat=0E40 Count=001C
HHCCP076I 0009:Sense=40000000 00000000 00000000 00000000 00000000
00000000
HHCCP077I 0009:Sense=INTREQ
HHCCP011I CPU0000: Disabled wait state
PSW=000200FF 80000005



The config file I've used is gen.cnf:
CPUSERIAL 000611
CPUMODEL 0158
MAINSIZE 2
CNSLPORT 3270
HTTPPORT 8081 NOAUTH
NUMCPU 1
ARCHMODE S/370
LOADPARM ........
SYSEPOCH 1988
TZOFFSET -0600
PANRATE 50
000C 1442 * intrq
000D 3525 pch00d.txt ascii
000E 1403 prt00e.txt
0009 1052
0150 3330 C:/cygwin/dasd/sysres.150
0151 3330 C:/cygwin/dasd/work01.151
0350 3330 C:/cygwin/dasd/mvtres.350
0351 3330 C:/cygwin/dasd/dlib01.351
0352 3330 C:/cygwin/dasd/work02.352



------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Peter J Farley III
2003-03-10 01:19:33 UTC
Permalink
--- In hercules-390-***@public.gmane.org, "demusss" <***@s...> wrote:
<Snipped>
Post by demusss
ARCHMODE S/370
I have no access to OS390, so I haven't done this, but I think you
want to start by specifying ESA/390 for the archmode, like this:

ARCHMODE ESA/390

Good luck.

Peter


------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Gregg C Levine
2003-03-10 01:30:36 UTC
Permalink
Hello from Gregg C Levine
Peter, did you read the entire post? I think he meant OS360, not
OS390. But you're right. That's the first thing I checked in his
configuration.
-------------------
Gregg C Levine hansolofalcon-XfrvlLN1Pqtfpb/***@public.gmane.org
------------------------------------------------------------
"The Force will be with you...Always." Obi-Wan Kenobi
"Use the Force, Luke."  Obi-Wan Kenobi
(This company dedicates this E-Mail to General Obi-Wan Kenobi )
(This company dedicates this E-Mail to Master Yoda )
-----Original Message-----
Sent: Sunday, March 09, 2003 8:20 PM
Subject: [hercules-390] Re: New installation cannot find console,
ipl 150 don't work
:(
<Snipped>
Post by demusss
ARCHMODE S/370
I have no access to OS390, so I haven't done this, but I think you
ARCHMODE ESA/390
Good luck.
Peter
------------------------ Yahoo! Groups Sponsor
---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~
->
http://groups.yahoo.com/group/hercules-390
http://www.conmicro.cx/hercules
Your use of Yahoo! Groups is subject to
http://docs.yahoo.com/info/terms/
------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Peter J Farley III
2003-03-10 05:04:10 UTC
Permalink
Post by Gregg C Levine
Hello from Gregg C Levine
Peter, did you read the entire post? I think he meant OS360, not
OS390. But you're right. That's the first thing I checked in his
configuration.
Apologies to all, that's my dyslexia kicking in again, I'll *swear*
it said OS390 when I looked at it. I've *got* to go get new glasses,
Real Soon Now.

Peter


------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Gregg C Levine
2003-03-10 05:51:20 UTC
Permalink
Hello from Gregg C Levine
No problem Peter. I've got family who has that problem, so I
understand your gripe. However, I have this star ship for sale. Only
been used once. Are you interested?
-------------------
Gregg C Levine hansolofalcon-XfrvlLN1Pqtfpb/***@public.gmane.org
------------------------------------------------------------
"The Force will be with you...Always." Obi-Wan Kenobi
"Use the Force, Luke."  Obi-Wan Kenobi
(This company dedicates this E-Mail to General Obi-Wan Kenobi )
(This company dedicates this E-Mail to Master Yoda )
-----Original Message-----
Sent: Monday, March 10, 2003 12:04 AM
Subject: [hercules-390] Re: New installation cannot find console,
ipl 150 don't work
:(
Post by Gregg C Levine
Hello from Gregg C Levine
Peter, did you read the entire post? I think he meant OS360, not
OS390. But you're right. That's the first thing I checked in his
configuration.
Apologies to all, that's my dyslexia kicking in again, I'll *swear*
it said OS390 when I looked at it. I've *got* to go get new
glasses,
Real Soon Now.
Peter
Sign on mountains somewhere in Asia. "Beware of Yetis"


------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Peter Murray Stockdill (E-mail 2)
2003-03-10 03:17:51 UTC
Permalink
Post by demusss
I'm trying to install OS360 on hercules 2.17.1 on Win XP following
the instructions on http://www.conmicro.cx/hercos360/prelim.html and
I'm upto 5.2. At this point it says to use a telnet client to
connect to the system console. I've tried putty, PowerTerm & Vista
Hercules version 2.17.1 built at Feb 9 2003 21:10:21
running on xp (CYGWIN_NT-5.1 1.3.20(0.73/3/2))
Connection rejected, no available 3270 device
If I then create a 3270 display terminal using "attach 001F 3270"
and telnet in I get a connection. If I then "ipl 150" as per the
instructions I get the messages below, which I believe means no
console.
What am I doing wrong???
Thanks in advance, Anthony
Hi Anthony,

To connect to the 1052 (console printer-keyboard) device on address 0009 you
will need to configure putty, powerTerm or Vista to emulate a non-tn3270
telnet client with connectivity to TCP/IP port 3270. I am not familiar with
the telnet clients you are using; I use Attachmate Extra! and define the
client as an NVT device rather than a IBM-3279 device.

Peter Stockdill.



------------------------ Yahoo! Groups Sponsor ---------------------~-->
Get 128 Bit SSL Encryption!
http://us.click.yahoo.com/xaxhjB/hdqFAA/xGHJAA/W4wwlB/TM
---------------------------------------------------------------------~->
Loading...